Közélet

2014.07.24. 15:04

Szombaton szükség lesz a napolajra

A nagymennyiségű csapadék után, pénteken és szombaton szárazabbra, nyáriasabbra fordul az idő, kevesebb lesz a zápor, zivatar és egyre több napsütésben bízhatunk.

baon.hu

493221961

Fotó: gmast3r

A hét utolsó munkanapján a hajnali órákban még 13-17°C-ot mérhetünk, majd fokozatosan melegszik a levegő, napközben már országszerte 30°C körüli értékek lesznek jellemzőek, szombaton pedig egyre többfelé emelkedik 30°C fölé a hőmérséklet. Egy-egy futó zápor, esetleg zivatar – pénteken a legnagyobb valószínűséggel északkeleten és az északnyugati határszélen; míg szombaton északon, északkeleten és nyugaton – csak szórványosan fordul elő.

Szombaton az éjjeli óráktól azonban újabb záporok és zivatarok alakulnak ki az országban többfelé, így vasárnaptól visszaszerzi a főszerepet a csapadékos idő. A kánikula azonban még nem szűnik meg, az enyhe hajnalt követően keleten 33-34°C-ig is melegszik a levegő. Hétfőn is folytatódik a záporos, zivataros idő és ekkor már a keleti országrész kivételével visszaesik a hőmérséklet néhány fokot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!