Közélet

2014.07.05. 13:48

Megszerezte minősítését a Kígyós mentőcsoport

Nyúlgátat építettek, ellennyomó medencét ástak, valamint a géppel kiépített védmű fóliázását, bordás megtámasztását is elkészítették a Kígyós önkéntes mentőcsoport tagjai minapi, a Kígyós horgásztónál megrendezett minősítő gyakorlatukon.

Hraskó István

Az egészségügyi részleg tagjai a vízből mentést, az újraélesztés fogásait és az esetlegesen előforduló sérülések ellátását mutatták be. Mindeközben a logisztikával megbízottak sem tétlenkedtek, ők a helyszín közelében biztosították a mentőcsapat tagjainak ellátásához szükséges feltételeket, pihenőhelyeket alakítottak ki és gondoskodtak az étkeztetésről.
A mentőcsoport a Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén alakult meg, az ár-, és belvízi védekezésben való közreműködésre.

A gyakorlatot megtekintette a Bácsalmási Helyi Védelmi Bizottság elnöke, Szommer Károly és a Bajai Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka, Kovács Károly tűzoltó alezredes is. Gyapjas János tűzoltó őrnagy, a megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, valamint Farkasné Fazekas Mária tűzoltó alezredes, polgári védelmi főfelügyelő a feladatsorok végrehajtását megfelelőre értékelte és a mentőcsoport részére a minősítést megadta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!