Közélet

2014.07.15. 16:28

Klip készült a Petőfivárosról

Videoklip készült Kecskemét egyik városrészéről, Petőfivárosról, mégpedig az évente megszervezett részönkormányzati napok visszatérő fellépőjének, Cozombolis Leonidas Péternek a jóvoltából.

Hraskó István

A görög származású magyar énekes és dalszövegíró – akinek egy-egy dala 1-1,5 milliós nézettséget is elért az egyik videómegosztón – a klipet bemutató sajtótájékoztatón elmondta: pár éve építőipari munkakapcsolat révén ismerkedett meg Kósa József önkormányzati képviselővel, később rendszeresen meghívták a helyi részönkormányzati napra.

A Szolnokon élő énekes szinte mindennapos látogatóvá vált Petőfivárosban, 2011-ben egy dalt írt a városrészről, nemrég pedig videóklipet is forgattak hozzá a részönkományzati napon petőfivárosiak statisztálásával. A két főszereplő az énekes fia, Arnold és Várkonyi Liliána. Őt abból a tíz diákból választották ki, akik 2013 nyarán részt vehettek a Cozombolis által szervezett zánkai zenetáborban.

Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester szerint a klipnek az az üzenete, hogy fontos egymással, a körülöttünk élőkkel foglalkozni, törődni.
- Egy lakókörnyezetet, egy otthont csak úgy lehet meleggé tenni, ha abban ilyen öröm van és ilyen szív dobog, mint ami a klipen keresztüljön - mondta az alpolgármester.

A mecenatúrát firtató kérdésünkre Kósa József elmondta: sok felajánlás és 3 éves folyamatos munka eredménye a klip. Cozombolis hozzátette: hálás azért, hogy ilyen befogadó a város és a városrész, és a barátság miatt vetette fel a dal videó elkészítésének ötletét. A klipet feltöltik a városrész honlapjára és a legnagyobb videómegosztóra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!