Közélet

2014.07.06. 16:29

Kedden hidegfront hoz viharokat

Kedd délutánig az ország nagyobb részén kitart a hőség, melynek egy érkező hidegfront vet majd véget zivatarokkal, de szerdán még keleten 30 fok köré melegedhet a levegő.

baon.hu

Hétfőn tovább fokozódik a hőség, már 32-35 fok között alakul délután a hőmérséklet, és hajnalban sem frissül már fel igazán a levegő. A sok napsütés mellett elszórtan azért megnövekedhetnek átmenetileg a gomolyfelhők, melyekből itt-ott elvétve egy-egy frissítő zápor, esetleg zivatar kialakulhat. A délies szél pedig legfeljebb csak északnyugaton élénkülhet meg. Ezen a napon is nagyon erős, extrém erős lesz az UV-sugárzás, bánjunk óvatosan a napozással!

Kedden a Dunától keletre még kitart a hőség, ismét 33 fok köré melegedhet a levegő, nyugaton viszont már éreztetni fogja hatását az érkező hidegfront, így ezeken a tájakon már mérséklődni fog a nappali felmelegedés, általában 25-28 fok közötti értékeket mérhetünk. A nyugat-délnyugat felől érkező hidegfronttal együtt záporok, zivatarok is érkeznek, hevesebb zivatarokra is fel kell készülni, melyeket felhőszakadás, nagyobb méretű jégeső és viharos széllökések kísérhetnek. A front előtt a délies szél többfelé megélénkül, nyugaton meg is erősödik - tudtuk meg az időkép.hu-tól.

Szerdán nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt a keleti és a nyugati tájak között, a Tiszántúlon 30 fok köré melegedhet a levegő, addig a Dunántúlon lehetnek olyan területek, ahol mindössze csak 20 fok körül alakul a maximum-hőmérséklet. Ezen a napon is többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, a Dunától keletre eső tájakon hevesebb zivatarok is előfordulhatnak. Az északnyugati szél többfelé megerősödhet.

baon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!