Közélet

2014.07.26. 09:12

Díjazták a szép kerteket

Idén a korábbi éveknél is nagyobb számmal jelentkeztek a Virágos Bajáért versenyre a környezetüket szépítő bajaiak.

Rab Rita

Ezúttal hat kategóriában osztottak ki első, második, harmadik helyezést, valamint különdíjakat. Több tucatnyi pályázó vehette át megérdemelt díját a városházán a halászléfőző népünnepély előtti napokban. A pénzjutalmat és emlékplakettet Fercsák Róbert alpolgármester adta át.

A lakóházhoz, üdülőhöz vagy közintézményhez kapcsolódó közterület kategória díjazottai: dr. Horváth Lászlóné, Szűcs Sándorné, Budai Gábor, Sári Katalin, Erős Margit, Vukovicsné és Hemeder Jánosné. Lakótelepi kertek kategóriában díjat kapott: Nagy Jánosné, Molnár Erzsébet, Hódos Istvánné, Majorcsics Jenőné és Reisz Jakab. Közintézmények kertje kategóriában a Bernhardt Sándor utcai óvoda és a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat nyert. Szolgáltatók kerthelyiségei közül az Adó Assistance Kft. és a Gimi panzió és kávéház nyert.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Jó lenne, ha Baja valamennyi erkélyét balkonláda díszítené valamilyen szép, színes virággal
[/caption]

A legtöbb díjat előkertek kategóriában osztották ki: Molnár Györgyné, Halász Anikó, Varga Istvánné, Noszkóné Lovász Julianna, Tóthné Éva, Bakó Jónásné, Barta Imre, Ónódi Györgyné, Nagyné N. Marianna, Pap Istvánné, Iványi Lászlóné. Virágos ablak, erkély kategóriában Pap Istvánné, Kovácsné Németh Éva, Nagyné Iványi Renáta, Kaposiné Fadony Tímea és Erős Margit nyert. Díjaztak  két olyan kertet is, amelynek tulajdonosai nem neveztek  be a versenybe, a zsűri tagjai azonban példaértékűnek tartják: Kövecs Attiláné és Ternai Lajosné örülhetett a különleges elismerésnek.

Amint  Felső Darinka, a bajai Kommunális Kft. kertészeti ágazatvezetője köszöntőjében hangsúlyozta,  évről évre öröm és megtiszteltetés, hogy a pályázók időt és fáradságot nem kímélve dolgoznak kertjükön, a minél szebb környezet kialakítása érdekében.

A zsűri képviseletében Viszmeg Istvánné értékelte az idei pályamunkákat. – Sokan visszatérő nevezőink, és örömmel látjuk, hogy minden évben új ötleteket valósítanak meg. Egyre több erkély is kivirágzik. Jó lenne eljutni oda, hogy Baja valamennyi erkélyén ott legyen legalább egyetlen láda a benne lévő két tő virággal, hiszen ez sokkal színesebb, gazdagabb városképet nyújthatna. A virágosítással egyben példát is mutatunk környezetünknek. Baja város is sokat áldoz rendezésre, és az emberek is egyre többet tesznek a környezetükért – mondotta a zsűritag.

Felső Darinka a Kommunális Kft. három munkatársát  ajándékozta meg, akik egész évben gondozzák a város virágait. A továbbiakban kertjének ékszerszerű szépségéért emléklapot kapott Viszmeg Istvánné, a közterületeken végzett munkájáért pedig emlékplakettet kapott Kenyeres László. Felső Darinka azt is elmondta: éppen Baján tartózkodnak a Virágos Magyarországért verseny zsűrijének tagjai, akik bejárják a várost megszemlélve a nyertes kerteket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!