Közélet

2014.06.19. 12:29

Egyelőre nem tér vissza a kánikula

Pénteken északnyugat felől megerősödő szél és záporok, helyenként zivatarok kíséretében hidegfront érkezik, amely mögött a hétvégén mérsékeltnek ígérkezik a nappali felmelegedés.

baon.hu

168344861

Fotó: gpointstudio

A front hozzávetőlegesen a reggeli órákban éri el északnyugati határainkat. Hatására északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporok, elsősorban délnyugaton és keleten, északkeleten zivatarok is kialakulhatnak, valamint többfelé megerősödik az északnyugatira forduló szél. Főként a főváros környékén és zivatarok idején akár viharos lökések is lehetnek. Az ország nagy részén 22 és 27 fok közé melegszik napközben a levegő, de északnyugaton ennél pár fokkal valószínűleg hűvösebb lesz – írja előrejelzésében az Időkép.hu.

A front átvonulását követően a hétvégén kissé szeles, de alapvetően napos időre készülhetünk, jelentéktelen zápor csupán szombaton északkeleten fordulhat elő. Meglehetősen frissek, mondhatni már-már hűvösek lesznek a hajnalok, elsősorban vasárnapra virradóra csökkenhet több helyen 10 fok köré, illetve kevéssel az alá a hőmérséklet. A nappali felmelegedés is mérsékelt lesz, bár vasárnapra délnyugat felől már melegebb légtömegek áramlanak fölénk, így akkor a legtöbb helyen ismét 25 fok fölé melegszik délutánra a levegő.

Hétfőn meleg, nyárias idő a legvalószínűbb, ám ez előreláthatólag nem tart sokáig, az esti órákban ugyanis újabb hidegfront érkezhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!