Közélet

2014.06.25. 07:42

Átadták a városi díjakat

A kecskeméti Hírös Hét hétfői nyitónapján ünnepi közgyűlést tartottak, amelyen díjakat és elismeréseket adott át dr. Zombor Gábor, utolsó polgármesteri szerepléseként.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

A Város Kulcsa kitüntető címet Mézes Rudolf, a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség (CSEMADOK) Országos Tanácsa alelnöke, a Kecskemét Városért Oktatási Díjat Kőváriné Kis Katalin, a Kálmán Lajos Óvoda megbízott intézményvezetője és dr. Steklács János, a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának tanára, dékánja, a Kecskemét Közművelődéséért Díjat Váczi Mária, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely művelődésszervezője, tanácsosa, a Kecskemét Felsőoktatásáért és Tudományos Életéért Díjat prof. dr. Palkovics László, a Kecskeméti Főiskola GAMF Kar egyetemi tanára vehette át. A képviselő-testület Az Ifjúság a Közösségért Díjat Kelemen Györgynek, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Ménteleki Általános Iskolájának testnevelőjének, a Kecskemét Ifjúságáért Díjat Szappanos Benedeknek, a Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium igazgatójának, a Kecskemét Sportjáért Díjat Szigeti Tibornak, a BÁCSVÍZ Kecskeméti Vízmű Sport Klub elnökének ítélte meg.

A közgyűlés kiemelkedő sporteredménye alapján Kecskemét Sportjáért Díj rendkívüli adományozásáról is döntött, a bajnokságot és kupát is nyert Kecskeméti Röplabda Klub GORTER KRC csapata részére.
Kecskemét Gazdasági Fejlődéséért Díjban Takács Gyula, a Hilti Szerszám Kft. ügyvezető igazgatója, Kecskemét Szociális Ügyéért Díjban Lévainé Ivicz Erzsébet, a Platán Otthon Hetényegyházi telephelyének megbízott osztályvezetője és Szolgálat a Közjóért és Rászorultakért Alapítvány önkéntesei részesültek. A Kecskemét Városért Egészségügyi Díjat Sántha Beáta, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főorvosa és dr. Mészáros János, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet (GYEMSZI) területi igazgatója kapta meg. Mathiász János-díjban idén Mathiász Gábor, a Hungarikum Szövetség alapítója, alelnöke részesült. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Dr. Zombor Gábortól egészségügyi államtitkárként folytatja pályafutását
[/caption]

A képviselő-testület az Év Kecskeméti Mestere Díjat Tornyi Lászlónak, a Kecskemét és Vidéke Általános Ipartestület elnökének, a Kecskemét Város Környezetvédelméért Díjat a Kecskemét Alsószéktóért Egyesületnek, az Év Kecskeméti Rendőre elismerő címet Csurka Gyula rendőr alezredesnek, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetőjének, az Év Kecskeméti Büntetés-végrehajtási Intézeti Dolgozója elismerő címet Kovácsné Takács Andrea bv. főtörzsőrmesternek ítélte meg. Az Év Kecskeméti Köztisztviselője Szabóné Pataki Gyöngyike, a Képviselőtestületi Osztály csoportvezetője lett.

Államtitkárként folytatja
Az ünnepi közgyűlésen a képviselők elköszöntek dr. Zombor Gábortól, aki egészségügyi államtitkárként folytatja pályafutását. A volt polgármesternek Trungel Ilona (Fidesz-KDNP), a testület korelnöke mellett Király József, az MSZP-frakció vezetője és az LMP-s Falusi Norbert, mint a testület legfiatalabb képviselője is köszönetet mondott városvezetőként végzett munkájáért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!