Közélet

2014.01.23. 16:49

Nem pályázott senki az egykori Libertére

Nem érkezett be ajánlat a szerdai határidőig a kecskeméti önkormányzathoz a város tulajdonában lévő Szabadság téri épületrészre, ahol korábban a Liberté, majd a Thuróczy, végül a legutóbbi időkben a Rozmaring étterem működött.

Hraskó István

A Rozmaringot működtető kft. tavaly év végén jelezte az önkormányzatnak, hogy nem tudják az éttermet gazdaságosan működtetni, ezért felmondják a bérleti szerződést (a bérleti díj nettó 1,5 millió forint volt). A cég 15,4 millió forint+áfa bérleti díj mellett további 1 millió forint késedelmi kamattal is tartozott az önkormányzatnak, de hátralékából a közgyűlés döntésének megfelelően levonták a 3 millió forintos kauciót és a Rozmaring által elvégzett felújításokat (villanyszerelés, gépészet, külső-belső festés), bruttó 6,6 millió forint értékben.

A közgyűlés minderről még decemberben döntött. Az akkori előterjesztésben az is szerepelt: a vendéglő energetikai korszerűsítésre szorul, épületgépészetileg és a nyílászárók szempontjából is műszakilag elavult, ami egy új bérlő részéről előreláthatólag jelentős összegű beruházást tesz majd szükségessé. A képviselő-testület a bérleti szerződés közös megegyezéssel való megszüntetése mellett arról is határozott, hogy nyilvános, több fordulós pályázatot ír ki a 809 négyzetméter hasznos alapterületű épületrészre. A kiírásban nem szerepelt meghatározott bérleti díj. Az önkormányzat azt kötötte ki, hogy a pályázó ellenszolgáltatásra vonatkozó ajánlatát „az általa készíttetett forgalmi értékbecslésre, vagy más objektív szempontok szerint összeállított, visszaellenőrizhető értékadatokra épülő költség-haszon elemzésre alapozhatja”.

Az így benyújtott anyagokat aztán a hivatal felülvizsgálta volna. Csakhogy mint azt lapunkkal dr. Mayer Endre vagyon-és lakásgazdálkodási osztályvezető közölte: a vendéglő pályázati kiírására nem érkezett be egyetlen ajánlat sem, így vélhetően újra meghirdetik az ingatlan hasznosítását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!