Közélet

2014.01.07. 09:21

Két embercsempészt és nyolc migránst kaptak el

Egy szolgálaton kívüli rendőr tett bejelentést a két gyanús járműről. A két szerb embercsempész hat szír és két pakisztáni állampolgárt szállított.

baon.hu

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség, valamint a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály járőrei január 6-án 13 óra 25 perckor Kelebia belterületén igazoltatták két autó utasait. Az egyik autóban négy szír, a másikban két szír és két pakisztáni állampolgárt szállítottak a szerb sofőrök, akik igazolták magukat. Azonban utasaik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt előállították őket. A külföldiek ellenőrzése során kiderült, hogy miután a szír és pakisztáni személyek a zöldhatáron keresztül Magyarországra érkeztek, a szerb férfiak azért vették fel őket autóikba, hogy anyagi ellenszolgáltatásért továbbszállítsák őket. A nyolc utast idegenrendészeti őrizetbe vették és a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el.
A két szerb férfival szemben - őrizetbe vételük mellett - a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!