Közélet

2014.01.18. 10:27

Este és hétvégén is fájhat

Tizenöt éves szünet után ismét lesz fogorvosi ügyelet Kiskunfélegyházán.

Vajda Piroska

Februártól hétköznap esténként, hétvégén és ünnepnapokon is ellátják a betegeket. A fogorvosi ügyeleti ellátás nem kötelező feladata az önkormányzatnak. Ugyanakkor a tapasztalatok azt mutatják, nagy igény van a fogorvosi ügyeletre, az emberek többsége ugyanis csak munkaidő után tud fogorvoshoz menni. A város képviselő-testülete éppen ezért örömmel fogadta és támogatta dr. Terjék Gyula ügyeleti ellátás elindításáról szóló kérelmét.

Megtudtuk, a társadalombiztosító lakosság létszámhoz köti a fogorvosi ügyelet óraszámát. Ötvenezer fő alatt csupán napi négy órás ügyeletet finanszíroz. Így hétfőtől csütörtökig 19-23 óra között, szombaton és vasárnap, valamint ünnepnap reggel 7-11 óráig lesz fogorvosi ügyelet a Dobó utcai rendelőben – tájékoztatta lapunkat dr. Terjék Gyula. Elmondta, a társadalombiztosító és az tisztiorvosi szolgálat megkövetelte a helyettesítő fogorvos biztosítását is. Ezt a feladatot dr. Ónodi Izabella vállalta, aki a helyettesítés ideje alatt Dankó Pista utcai rendelőjében fogadja a betegeket. Az ügyelet elérhetőségét minden fogorvosi rendelőben és a városi kórházban is kifüggesztik. Az ellátás teljes körű, tehát felnőtteket és gyerekeket egyaránt fogadnak. Nem csak kiskunfélegyháziakat, hanem a gátériakat is ingyenesen látják el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!