Közélet

2014.01.07. 07:02

Egy kútban vergődött, amikor rátaláltak a természetjárók - videóval

A szerencsétlenül járt fácánt túrázás közben, véletlenül fedezték fel a fülöpházi buckavidéken.

Zs. D.

Egy kútban vergődő, kétségbeesett fácánt találtak kecskeméti természetjárók a fülöpházi buckavidéken. Nádasdi János társaival járta a vidéket a hétvégi napsütésben, amikor egy romos tanyára lettek figyelmesek. Mint azt olvasónk mesélte, a házrom hívta közelebb őket, így vehették észre az egykori tanya udvarán lévő, 4-5 méter mély kútba esett fácánt. A kútban víz is volt, de szerencsére tele volt hulladékkal, deszkákkal, így a madár a felszínen tudott maradni, annyi hely azonban nem volt a kútban, hogy el tudott volna repülni, hiába is próbálkozott.

– Nem lehet tudni, hogy mióta volt a kút foglya a madár, amikor rátaláltunk. Persze nem volt nálunk semmilyen „mentőfelszerelés”, így az ott lévő faágak
között kerestünk olyat, amivel elérhetjük a madarat. Pár perces hiábavalónak tűnő próbálkozás után sikerült ráügyeskedni az állatot a faágra, és lassan kiemelni a körülbelül 4-5 méteres mélységből – mesélte a fácánmentésről Nádasdi János. Miután a túrázók kiemelték a madarat a kútból, a fácán hamar eltűnt az erdőben, szemmel láthatóan nem esett baja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!