Közélet

2014.01.15. 19:09

A szakmunkás-bizonyítvány megszerzése a tét

Címkék#kiskőrös

A hónap elején kezdődtek el a Szakma Kiváló Tanulója verseny megyei elődöntői.

Barta Zsolt

Kecskeméten az iparkamara megyei székházában írják ezekben a napokban a különböző szakmát elsajátító középiskolások az írásbeli feladatokat. A Kiskőrösi Wattay Középiskola és Szakiskola diákjai közül többen is neveztek a szakmai megmérettetésekre. Szerkezetlakatos tanulókat kérdeztünk arról, hogy könnyen vették-e az akadályokat.


Bolla Tamás:
Az iskolában az írásbelire rágyúrtunk az elmúlt hetekben. Korábban jöttem ki az írásbeliről, de úgy érzem, hogy a maximumot kihoztam magamból. Egy cégnél tanulószeződés keretében gyakorlatban is elsajátítom a szakma fogásait. Ott nem csak tanulok, de havonta ösztöndíjat is kapok. Érdemes tanulni, az átlagom 4,33 volt, most ennyire számítok félévkor.


Bránya Ábel:
Azért is indultam a versenyen, hogy az országos döntőbe jussak, s megkapjam a szakmunkás-bizonyítványt. Tanulni mindenképpen kell, ezért is jó a verseny, mert így látom azt hol is tartok, ez olyan mint egy tükör. Az átlagom négyes, a kiskőrösi Masina Gépgyártó Kft.-nél töltöm tanulószerződés keretében a gyakorlati időmet. Az elméleti tanárunknak, Francia Gyulának mindannyian sokat köszönhetünk.  


Kollarik Péter:
Úgy gondolom, hogy jól sikerült az írásbelim. Szeretek fémekkel dolgozni, ezért is választottam a szerkezetlakatos hivatást. Az átlagon 4,81, a testnevelés nem tartozik a kedvenc tárgyaim közé. A Masina Gépgyártó Kft. vagyok tanulószerződéses, szeretnék bejutni az országos döntőbe, hogy már áprilisban megkapjam a szakmunkás-bizonyítványt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!