Közélet

2013.12.19. 21:44

Váltás lesz a buszoknál, a kékek helyére újakat vesznek

Vasárnapig a Tisza Volán, hétfőtől pedig a Bács Volán Zrt. szállítja Baján a helyi buszon utazókat.

Kubatovics Tamás

A szegedi cég két héten át ideiglenes szolgáltatóként dolgozott, illetve dolgozik az Orangeways leállása óta, a bajai pedig két éven át közszolgáltatói szerződés alapján működtetheti a rendszert. Erről tegnap rendkívüli és zárt ajtók mögött tartott ülésén döntött egységesen a képviselő-testület. A költségek jelentősen megugranak.

Dr. Papp Zoltán jegyző az elfogadott szerződésekről érdeklődésünkre elmondta: a Tisza Volánnak kilométerenként nettó 500 forintot fizet az önkormányzat, tételes elszámolás alapján, a két hétre mintegy bruttó 9 millió forintos kiadással számolnak. Zsigó Róbert polgármester azt hangsúlyozta, hogy a Bács Volán vásárolni fog buszokat és vállalta, hogy az önkormányzati támogatás mellett biztonsággal és megfelelő módon el tudja látni a helyi közlekedést, az aláírandó szerződésben pedig vannak garanciák arra az esetre, ha ez mégsem sikerülne.

– Nagyon kedvező, 366 forintos kilométer díjért vállalja a Bács Volán a feladatot. A fizetendő összeg attól függ, hogy mennyi kilométert mennek a buszok. A jelenlegi menetrenddel ez évi 90 millió forintos tétel. Két oka volt a két évre szóló szerződés megkötésének. Azt gondoljuk, hogy a Bács Volán biztonsággal el tudja látni a feladatot, és szerettük volna elkerülni azt a helyzetet, amiben mi voltunk, azaz nem szerettük volna megkötni a következő testület kezét. Gyakorlatilag a következő testület megfelelő tapasztalat alapján dönthet majd arról, hogy kit bíz meg. Mi folyamatosan küzdöttünk az előző szolgáltatóval és próbáltuk arra bírni, hogy megfelelő legyen a szolgáltatás - mondta a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!