Közélet

2013.12.20. 16:55

Úton az ajándék

Idén is több száz cipős dobozba csomagolt ajándékot gyűjtöttek össze a kecskeméti reformátusok, és küldték el egyházközségük határon túli testvérgyülekezeteihez.

Popovics Zsuzsanna

Idén a kárpátaljai Tivadarfalvára 254, az erdélyi Magyarbikalra 215 csomagot címeztek az ajándékozók, többet névre szólóan, az immár személyes ismeretségnek köszönhetően.
A kecskeméti református egyházközség több mint tíz éve szervez a cipősdoboz akciót adventkor. Az csomagokba szánt ajándékokat a református általános iskolában, a református gimnáziumban, a Pálmácska Óvodában, a Sion Nyugdíjasházban, valamint a gyülekezetben gyűjtötték, a dobozokat iskolások csomagolták, díszítették – mondta el lapunknak Hodánics Tamás lelkipásztor, a kecskeméti lelkészi hivatal igazgatója. 

A kárpátaljai szállítmány csütörtökön indult útnak, az erdélyi szombaton, így mind Tivadarfalván, mind Magyarbikalon még szenteste előtt a címzettekhez kerülnek az ajándékok. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!