Közélet

2013.12.18. 16:45

Új körforgalom a Mercedes-gyárnál

Tegnap adták át a rekordidő alatt megépült új körforgalmat Kecskemét határában, az 5-ös főúton, a Mercedes-gyárnál.

Zsámbóki Dóra

A most átadott, 53 nap alatt elkészült fejlesztést 320 millió forintos állami támogatás tette lehetővé. Az átadáson jelen volt Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár, Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere, és Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Kft. ügyvezető igazgatója is.
– A kormány kiemelt céljai közé tartozik a gazdaságfejlesztés és a munkahelyteremtés, erre egy kiváló példa Kecskemét és térsége, mely mára az ország egyik gazdasági centrumává fejlődött. Ezek a fejlesztések újabb feladatokat rónak a kormányra az infrastruktúrafejlesztésben, szakképzésben. Ezeknek a feladatoknak tudunk megfelelni ezzel a beruházással is – fogalmazott az államtitkár.

Zombor Gábor polgármester elmondta: az elmúlt években Kecskemétre 110 milliárd forintot meghaladó, kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztés érkezett. Frank Klein ügyvezető igazgató kijelentette: az új körforgalom megépítésével a magyar kormány az összes, 2008-ban tett ígéretét teljesítette. A tervek között szerepel, hogy megépítsék a körforgalom és a dolgozói parkoló közötti utat, illetve ezzel megközelíthetővé válik a gyár déli része is, amit még nem építettek be. A gyár bővítésével kapcsolatban Frank Klein hangsúlyozta: konkrét tervek még nincsenek, de a körforgalom megépítése „lehetővé teszi egy gyárigazgató számára, hogy álmodozzon”.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese, Szőke József tájékoztatása szerint a hagyományos körforgalmú csomópont külső sugara 25 méter, a belső sugara 17 méter. Az építkezés során 803 köbméternyi aszfaltot, 933 köbméternyi betont és 1184 köbméternyi homokos kavicsot építettek be a szakemberek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!