Közélet

2013.12.25. 10:06

Tavasszal mégis újra nyit a Petőfi mozi Félegyházán

Márciusban mégis újra indulhat a félegyházi Petőfi Mozi. Az önkormányzat pénteken kötött szerződést az új üzemeltetővel.

Vajda Piroska

Novemberben rendkívüli ülés keretében hagyta jóvá a képviselő-testület a Pannon 2001 Mozgókép Kft. a mozi üzemeltetésére beadott érvényes pályázatát. Ezzel szemben néhány nap múlva dr. Endre Szabolcs, a város jegyzője sajtónyilatkozatban tájékoztatta szerkesztőségünket a pályázó visszalépéséről. A társaság ugyanis a mozi beindításához szükséges több mint 40 millió forint tőkéhez nem tudott banki hitelt szerezni. Az önkormányzat azonban további tárgyalásokat folytatott a pályázóval a városi mozi elindításával kapcsolatban. Ennek köszönhetően kötötték meg az ötéves üzemeltetési szerződést a Pannon 2001 Mozgókép Kft.-vel. A társaság vállalta, hogy a két földszinti terem összenyitásával megteremti a 3D-s vetítés lehetőségét. Az átépítésre előzetesen 7,3 millió forint forrást igényelt az önkormányzattól. A cég cserébe felajánlotta, hogy az első évi bérleti díjat egy összegben előre kifizeti. Az erről szól előterjesztést december 19-ei ülésén fogadta el a város képviselő-testülete.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!