Közélet

2013.12.19. 21:18

Szén-monoxid-érzékelőt kaptak a nagycsaládosok

Tizennégy szén-monoxid-érzékelőt adott át kecskeméti nagycsaládosoknak a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzmegelőzési Bizottságának nevében Marozsi András tűzoltó alezredes tegnap.

Zsámbóki Dóra

 Az érzékelőket az Országos Tűzmegelőzési Bizottság Biztosította. Kovács Andrea, a megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, idén eddig országosan 292, Bács-Kiskun megyében 11 esetben riasztották a tűzoltókat szén-monoxid mérgezéshez.

A szén-monoxid-mérgezést legtöbbször a nem megfelelő műszaki állapotú vagy a helytelenül használt tüzelőberendezés, kémény, kályha, kandalló, gázsütő, gázkazán, gázzal működő vízmelegítő vagy vegyes tüzelésű kazán okoz. A káros hatás fokozódhat egy ablakcserén átesett lakóépület vagy egy nagyteljesítményű páraelszívóval felszerelt lakóépület esetén, ha nem megoldott az épület szellőztetése.
– A lakosság figyelmét rendszeresen felhívjuk, hogy egyszerű és könnyen betartható szabályokkal megelőzhetőek ezek a balesetek. A legfontosabb, hogy az állampolgárok minden fűtési szezon előtt ellenőriztessék a tüzelő- és fűtőberendezések, illetve a kémények műszaki állapotát – mondta el Kovács Andrea.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!