Közélet

2013.12.09. 18:46

Száz program az új irodában

Harmincmillió forintot nyert a Kiskunfélegyháza Ifjúságáért Egyesület információs és szolgáltató iroda létrehozására.

Vajda Piroska

Az új létesítmény december közepén nyílik meg a Petőfi lakótelepen. A támogatásból 14 hónapos projekt megvalósítását is finanszírozzák – nyilatkozta lapunknak Kapus Krisztián polgármester, a körzet önkormányzati képviselője. Elmondta, a lakótelepi információs és szolgáltató iroda kialakítására, a helyi lakóközösségek fejlesztésére kiírt pályázat benyújtásáról a város több intézményével, civil szervezetével folytatott egyeztetést követően döntöttek. Az elnyert 30 millió forint támogatás fedezi az iroda kialakítását, fenntartását, illetve a programok megrendezésének költségeit.

A decemberben nyíló Lakótelepi Információs és Szolgáltató Irodában heti rendszerességgel szerveznek majd programokat, klubfoglalkozásokat, fórumokat. A projekt során közel száz program megvalósítását tervezi az egyesület.

Az iroda négy személynek biztosít munkalehetőséget a projekt ideje alatt. A körzet önkormányzati képviselője kiemelten fontosnak tartja a közösségi szolgáltató irodát kialakítását. Mint mondta, az információs pont nem csak a kikapcsolódást szolgálja, de különböző tanácsadással, vagy akár egy fénymásolás erejéig is várják a lakótelepen élőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!