Közélet

2013.12.24. 13:48

Rászorulóknak gyűjtöttek karácsonyi ajándékot

Az számít, amit egymásért teszünk. Ez volt a mottója annak az adománygyűjtési akciónak, amelyet Karácsonyi csoda – egymásért címmel szervezett Dongó József, kiskunfélegyházi önkormányzati képviselő.

Vajda Piroska

A novemberben meghirdetett adománygyűjtési akciónak köszönhetően közel százhúsz tartós élelmiszerekből, ruhákból, játékokból, könyvekből álló ajándékcsomagot osztottak szét a rászoruló családok, gyermekek és magányosan élő idősek között a hétvégén. Az összefogáshoz több mint harminc család csatlakozott, és ajánlott fel adományokat. Ezen felül több mint tíz család kétkezi munkájával is segített – mondta el Dongó József azon a vasárnapi gálán, amelyet azzal a céllal szerveztek, hogy köszönetet mondjanak az adományozóknak, illetve hogy találkozhassanak az ajándékozók és a megajándékozottak.

A bankfalui volt általános iskola tornacsarnokába megrendezett gálaműsor vendége volt többek között Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, aki köszöntő szavai mellett egy versikével ajándékozta meg a jelenlévőket. Azt a verset tanította meg mindenkinek, amelyet minden év karácsonyán édesanyjától hallott.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az számít, amit egymásért teszünk – ez volt a mottója az adománygyűjtési akciónak
[/caption]

A gálaműsorban fellépett Menyhárt Eszter, az Országos Jeney Zoltán Fuvolaverseny különdíjasa, a Kodály Zoltán Zeneiskola növendéke, Tapodi Richárd és Lengyel Viktória Liza versenytáncosok, a József Attila Általános Iskola diákjai, Varga Mihály bajuszkirály, dudás, és mesemondó. A betlehemezés hagyományait elevenítették fel a Bankfalui óvoda gyermekei. Végezetül pedig Gárgyán Ildikó és H. Pintér Andrea karácsonyi dalokat adott elő. A karácsonyi gála kalács, tea és forralt bor mellett közös énekléssel és beszélgetéssel zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!