Közélet

2013.12.02. 17:09

Nem sikerült új intézményvezetőt választani a Kapocs élére

Nem sikerült a félegyházi városatyáknak új vezetőt választani a Kapocs Intézmény élére. A testület véleménye ugyanis megosztott volt a pályázók támogatása ügyében.

Vajda Piroska

Hárman pályáztak a Szociális Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézmény magasabb vezetői álláshelyére. A jegyzői állásfoglalás szerint azonban a pályázatok közülük csak Farkasné Sipos Julianna pályázata felelt meg maradéktalanul a kiírás feltételeinek. Ennek ellenére bíráló bizottság Fűri Judit pályázatát is a képviselő-testület elé terjesztette, figyelmen kívül hagyva a kormányhivatal állásfoglalását is. Dr. Réczi László a jogi bizottság elnöke szerint, formai szempontból elenyésző a másik pályázó hiányossága, ezért rugalmasan kezelve az is érvényesnek tekinthető. Felvetésére reagálva, dr. Endre Szabolcs jegyző elmondta, ez nem rugalmasság kérdése, hanem a jogszabályok betartása. Az érvek és ellenérvek ellenére a szabályos pályázatot benyújtott jelölt nem kapta meg a szavazati többséget, ezért újabb pályázatot írnak ki.

Saját hőközponttal csökkentik a rezsiköltségeket

Az első olyan beruházás valósult meg Kiskunfélegyházán, ahol a fűtőműről leválva saját hőközpont kialakításával csökkentik a rezsiköltségeket a Petőfi lakótelep Asztalos János utca 10-12. szám alatti társasházban. A harminclakásos épület energetikai felújítása közel 60 millió forintba került. A költségek fedezéséhez a kormányzat több mint 29,5 millió forinttal, az kiskunfélegyházi önkormányzat pedig 5,8 millió forinttal járult hozzá, a fennmaradó összeget a lakók fizették ki. A korszerűsített épület ünnepélyes átadását a napokban tartották, ahol Kapus Krisztián polgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, újabb mérföldkőhöz érkezett a város épület-felújítási programja, melynek keretében az elmúlt egy évtized alatt, 800 millió forint összegű fejlesztése és 163 millió forint önkormányzati forrás biztosított a város.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!