Közélet

2013.12.02. 19:21

Megújult épületben működhetnek a szociális szolgáltatók

Címkék#Orgovány

Nagy érdeklődés mellett avatták fel és szentelték meg az Orgoványon megépült Idősek Napközi Otthonát, tegnapelőtt.

Popovics Zsuzsanna

Az ünnepségre egybegyűlteket Lóczi Boglárka polgármester köszöntötte, felelevenítve az építkezés jegyében telt hónapok feladatait, örömeit. A képviselő-testület fogalmazta meg a szándékot, hogy a házi segítségnyújtó szolgálat épületét egy integrált, szociális intézménnyé alakítsák. A beruházás megvalósítására tavaly nyújtott be pályázatot az önkormányzat. A közösen megfogalmazott álomból előbb az engedélyezési, és kivitelezési tervek születtek meg, majd a támogatás sikeres elnyerését követően, idén májusban az építkezés is elindult.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Prózsa István lelkész (balról) áldotta meg és dr. Czár János plébános szentelte fel az épületet
[/caption]

Orgovány nagyközség a Helvécia és mikrotérsége szociális és gyermekjóléti feladatokat ellátó társulás tagjaként több mint 27 millió forintot nyert az építkezésre, ebből az önkormányzat 5,8 millió forint önerőt vállalt. A felújítási projekt során kívül-belül új burkolatot kapott az épület, új vizesblokkok épültek, korszerűvé vált a fűtés és a villanyhálózat, megújult a tetőzet, helyenként a padlózat. Az elkészült épület műszaki átadására-átvételére októberben került sor. 

Az épületben korábban jegyzői, majd védőnői szolgálati lakások voltak, később konyhaként működött, az utóbbi években pedig a házi segítségnyújtó szolgálatnak adott otthont. A kibővített, korszerű és akadálymentes, szociális feladatokat ellátó épületet most több funkciót lát el. Az egészségházból az integrált intézménybe költözött a családsegítő- és gyermekjóléti szolgálat, benne talált otthonra az új feladatként felvállalt idősek napközbeni ellátása, megújult környezetben működhet a házi segítségnyújtó szolgálat, illetve helyet ad a nyugdíjasklubnak. Az Idősek Napközi Otthonát Szárazné Ica vezeti, aki máris „betáblázta” a jövő évi közösségi rendezvénynaptárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!