Közélet

2013.12.16. 18:29

Mécseseket gyújtottak az elnökért

Címkék#Lakitelek

Hosszú, súlyos betegség után, december 14-én elhunyt Anka Balázs, aki a rendszerváltást követő három cikluson keresztül volt Lakitelek polgármestere.

Szentirmay Tamás

Az elmúlt években a Lakiteleki Torna Egylet elnöki feladatait látta el. A halál Bostonban érte, ahol fia segítségével gyógykezeltette magát. Az egyesület vezetősége vasárnap este hat órára csendes megemlékezésre hívta a sportolókat, barátokat, ismerősöket és mindazokat, akik szerették, tisztelték Anka Balázst.

Nem csak felnőtt, de az ifjúsági, és a serdülő csapatból is érkeztek játékosok az egyesület székháza elé, hogy gyertyák és mécsesek meggyújtásával emlékezzenek az elnökre. Újváry Kálmán elnökhelyettes beszélt Anka Balázsról, aki bízott abban, hogy meg fog gyógyulni. Amerikai kiutazása előtt a budapesti kórházban látogatták meg az egyesület elnökségi tagjai. Még akkor is reménykedett abban, hogy majd visszajön. Sajnos nem érhette meg azt, hogy a klubszékház, a pálya, a lelátó pályázati pénzből megszépüljön. Gulyás Imre szakosztályvezető azt kérte, hogy a tavaszi fordulókban Anka Balázsért is küzdjenek majd a játékosok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!