Közélet

2013.12.02. 19:05

Kecskemét is csatlakozik a Holokauszt Emlékév eseményeihez

Mintegy 46 millió forint támogatásra nyújtott be pályázatot az önkormányzat, amelyből a jövőre megrendezendő „Holokauszt Emlékév” eseményeit, programjait finanszírozná – hangzott el a kecskeméti képviselőtestület csütörtöki ülésén.

Hraskó István

Ennek előzménye, hogy a kormány a magyar zsidóság deportálásának 70. évfordulója alkalmából 2014-et a magyarországi Holokauszt Emlékévévé nyilvánította. A Miniszterelnökség költségvetésében 1,5 milliárd forintot különített el a méltó megemlékezést szolgáló civil, önkormányzati és egyéb kezdeményezésű programok pályázat útján történő támogatására.

Kecskemét önkormányzata is csatlakozott a Holokauszt Emlékév eseményeihez, a város jövőre számtalan előadással, programmal, kiállítással, kiadványokkal és könyvekkel emlékezik meg az akkori kecskeméti zsidókról, mindazokról, akiket innen hurcoltak el a haláltáborokba. Az emlékév méltó megrendezése érdekében
együttműködési megállapodás jött létre az önkormányzat, a Magyar Fotográfiai Alapítvány Múzeum, a Katona József Színház, a Katona József Múzeum, a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Kft., a BT – Press Könyv- és Lapkiadó Bt., a Katona József Könyvtár, a Kulturális és Konferencia Központ, a Kecskeméti Zsidó Hitközség és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége Közép-Magyarországi Területi Csoportja között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!