Közélet

2013.12.04. 16:38

Jár és jutna pénz, mégsem kaphatják meg az óvónők?

Egymásnak ellentmondó szabályok miatt a bajai óvónőknek járó mintegy 13 millió forint sorsa kétséges.

Kubatovics Tamás

Erre hívta fel a figyelmet Jaszenovics Istvánné a bajai városatyák legutóbbi ülésén. A jobbikos képviselő Zsigó Róbert polgármester segítségét kérte a helyzet megoldásához. Mint hangsúlyozta: országos problémáról van szó.
A város által elnyert, csaknem 100 millió forint összegű, teljes egészében EU támogatású, áprilisban záruló projektben a különféle eszközbeszerzések, felújítások mellett szakmai képzések, szülői fórumok, családi napok is szerepelnek. A tervezett kiadások körében egyebek mellett helyettesítési és munkabér-költségekkel is számoltak.

– Mindenkit érint a továbbképzés, keményen helyettesítenek a pedagógusok, az időközben megváltozott köznevelési törvény alapján azonban megszűnt az ilyen kifizetés. Nem igazságos, hogy időt és energiát fordítanak erre, a túlóradíjakat viszont nem fizetik ki – fogalmazott a képviselő. Kiemelte továbbá: a pályázatban vállaltak nem teljesítése esetén akár a támogatást is elbukhatja a város, ami senkinek nem áll érdekében, a helyzet lehetséges megoldásáról a jogi bizottságban is élénk vitát folytattak, de a döntéshozók figyelmét fel kellene hívni az anomáliára. Zsigó Róbert ennek az ülésnek a jegyzőkönyvét kérte a hivataltól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!