Közélet

2013.12.02. 16:53

Felkészültek a télre

Közel 8 ezer tonna sókészletet tárolt be az M5-ös autópálya kezelője az utak síkosság-mentesítéséhez.

Vajda Piroska

Három telephelyükön összesen tizenöt sószórásra és hótolásra alkalmas tehergépkocsi áll készenlétben – tájékoztatta lapunkat Farkasné Fazekas Mária, megyei polgári védelmi főfelügyelő a kiskunfélegyházi autópálya-mérnökségen tartott gépszemlét követően. Elmondta, a katasztrófavédelem felügyeli a téli felkészülés minden egyes mozzanatát, ennek egyik nagyon fontos eleme a hó eltakarításban és a síkosság-mentesítésben résztvevő eszközök téli gépszemléje, ahol az autópálya üzemeltetőjével közösen megvizsgálják, hogy megfelelő-e a járművek téli felkészítése ahhoz, hogy az utazás folyamatossága biztosított legyen.

A polgári védelmi főfelügyelő hangsúlyozta, minden közlekedési szereplőnek felelőssége és kötelezettsége van. Felhívta a figyelmet arra, hogy a járművezetők időben készüljenek fel a téli időjárásnak megfelelő közlekedésre. Járműveiket készítsék fel a váratlan helyzetekre is: csak téli gumival, teli tankkal, feltöltött telefonnal, mentéshez szükséges szerszámokkal, meleg ruházattal induljanak útnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!