Közélet

2013.12.05. 06:33

Elromlott a biztosítóberendezés, megnőtt a menetidő

Nem működik a vasúti jelző- és biztosítóberendezés a Kiskunlacháza-Dömsöd-Kunszentmiklós-Tass vasúti szakaszon, ezért ezen a vonalon a vonatok 30-40 perccel hosszabb menetidővel közlekednek.

MTI

Ezt a Mávinform közölte csütörtökön az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint a biztosítórendszer hibáját csütörtökön hajnalban észlelték, a szakemberek dolgoznak a hiba elhárításán.

A vasúttársaság a vonatközlekedés operatív irányításával - a késések csökkentése érdekében - két reggeli vonatszerelvényt egyesítve indított Kunszentmiklós-Tassról Budapestre azért, hogy az egyvágányú vasútvonalon ne legyenek torlódások.

Frissítés: Helyreállították a Kiskunlacháza-Dömsöd-Kunszentmiklós-Tass vasúti vonalszakaszon a csütörtök hajnalban meghibásodott vasúti jelző- és biztosítóberendezést, az erre utazóknak már nem kell késésekkel számolniuk - közölte a Mávinform csütörtökön reggel az MTI-vel.
Tájékoztatásuk szerint a biztosítórendszer hibáját csütörtök hajnalban észlelték a szakemberek, akik a hiba elhárítását reggel hat órára befejezték, így a sebességkorlátozást megszüntették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!