Közélet

2013.12.14. 08:20

Együttműködik a város az építész kamarával

Címkék#Kecskemét

Együttműködési megállapodást kötött csütörtökön a kecskeméti önkormányzat és a megyei építész kamara.

Hraskó István

A dokumentumot dr. Zombor Gábor polgármester és Borbély Lajos kamarai elnök írta alá.

Az együttműködés célja: a város területén megtalálható európai történelmi építészeti stílusokat, a kortárs modern építészet áramlatait, az egykori páratlanul gazdag paraszti-tanyasi építészeti kultúrát megőrizve európai szintű sajátos és otthonos építészeti környezet létrehozása. A kamara tagjai aktív szerepvállalással, személyes szakmai munkával segítik a fejlesztési programok megvalósítását, részt vállalnak például az integrált városfejlesztési stratégia kidolgozási folyamatában, véleményezésében, az önkormányzat örökségvédelmi feladatainak ellátásában, a jelentős fejlesztések illeszkedési kérdéseinek tisztázásában, a konkrét építmények szakmai bírálatában.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A dokumentumot dr. Zombor Gábor polgármester és Borbély Lajos kamarai elnök írta alá
[/caption]

A kecskeméti önkormányzat pedig vállalja, hogy a feladatok elvégzésébe bevonja az építész kamarát, segíti a szervezet munkáját, amelynek működéséhez, programjaihoz közvetlen vagy közvetett támogatást is nyújthat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!