Közélet

2013.12.02. 17:39

Átadták a felújított óvodát

Bővítették és felújították a lakiteleki emeletes óvodát. A beruházás mindössze három hónap alatt valósult meg.

Szentirmay Tamás

Sokan voltak kíváncsiak arra, hogyan alakult át a felújított óvoda. Az intézmény átadásán Sütő Lászlóné intézményvezető köszöntötte az épület előtt a meghívott vendégeket. Elmondta: régóta vágytak arra, hogy megújuljon az épület. Szerencsére sikerült pályázaton nyerni 120 millió forintot, amihez az önkormányzatnak mindössze néhány millió forint önrésszel kellett hozzájárulni. A beruházás mindössze három hónap alatt készült el. Nyitray András a megyei önkormányzat alelnöke azt hangsúlyozta, hogy a vidéki települések sorsát és gondját, szívükön viselik és a lehetőségeikhez képest segítik is.

A bejárati ajtón lévő nemzeti színű szalagot Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke vágta át. Ezt követően a meghívottak megtekintették, az óvoda udvarán lévő új játszóteret, valamint a mellette épült szintén új parkolót. Bent először az óvodások adtak műsort, majd Felföldi Zoltán polgármester szólt arról, hogy miért is újították fel az óvodát. Mint mondta, elsősorban azért, hogy jó szolgáltatást tudjanak nyújtani, másrészt mert hisznek abban, hogy a gyermeklétszám nőni fog és nem csökkenni, harmad részt pedig azért, mert szépet szerettek volna alkotni. Beszéde közben azonban megszólalt a füstjelző éles hangja. Kiderült: rövid időn belül ez már a második alkalom volt, amikor indokolatlanul szólalt meg a füstjelző. Szakemberektől ígéretet kaptak arra, hogy megnézik, mi okozza a problémát. Felföldi Zoltán arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a beruházás kapcsán eggyel bővült a csoportszobák száma. Ami azt jelenti, hogy huszonöt gyerekkel több járhat az óvodába. Irodák, kiszolgáló helyiségek is épültek. December 2-től száztíz gyerek veheti birtokba az épületet.<hirdetesy

Beszéde után átadott egy nagy kulcsot Sütő Lászlónénak. Hozzáfűzte, hogy a kulcs nem csak ajtót nyit, hanem a gyerekek szívét is, és rajtuk keresztül az egész falusi közösség ajtaját teszi szabaddá. Nagy öröm fogadta a bejelentését, mely szerint az átadás előtt két órával érkezett meg a jogerős használatbavételi engedély, amit két hónap alatt sikerült megszerezni úgy, hogy minden szakhatóság igyekezett segíteni.

Lezsák Sándor arról beszélt: sokan tettek azért, hogy sikerüljön pályázati pénzből felújítani az óvodát. Volt ugyanis egy olyan időszakasz, amikor reménytelennek tűnt, hogy sikerül pénzt nyerni. A felújított épület méltó Lakitelekhez, méltó azokhoz, akik az elmúlt időszakban sokat tettek azért, hogy a település fejlődjön – mondta a politikus. A szülői munkaközösség nevében Vargáné Nagy Gyöngyi köszönte meg azt a lehetőséget, hogy egy új korszerű intézménybe járhatnak a gyerekek.

Szentirmay Tamás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!