Közélet

2013.12.01. 21:33

A „kertek alatt” is sok volt a látnivaló

Könnyű túrát ígért szombatra a gyaloglós kedvű túratársaknak a felső-kiskunsági Petőfi Túrakör.

Popovics Zsuzsanna

Kunbaracs és Ladánybene között gyűjtötték a kilométereket, de mint kiderült, egy ilyen egyszerűnek tűnő kiruccanás is megannyi látnivalót kínál.
Az utóbbi években kívül-belül megújult kunbaracsi Vörös kastély volt a túranap rajthelye, ahol a szívélyes tulajdonosok jóvoltából körül is nézhettek a kíváncsi túrázók. A búbos kemencés konyha, a boltíves lovagterem, az igényesen berendezett szalon is elnyerte a 16 fős csapat tetszését, nemkülönben a házigazdák vendégszeretete. Innen már nem volt megállás, a nap további részében kegyhely, templomrom, tómeder, iskolamúzeum, emlékkereszt gyarapította a látni- és megörökíteni való helyi értékeket. Útközben még betért a csapat az ismét régi pompájában látható Barcsay-kúriába, ahol meleg tea, hagymás zsíros kenyér volt a házigazdák meglepetése.

A túra végcélja a Széktói Iskola épületében látható Helytörténeti és Néprajzi Múzeum volt, ahol frissen sült tök várta a túrázókat. Ezzel együtt a gasztrotúra címkét is méltán elnyerte a szombati közös gyaloglás. Az útközben látott alföldi értékek, az „öreg róka” túrázók történeti szintúgy gazdagították az élményeket.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A Vörös kastély impozáns épülete előtt készült a túranap első csoportképe
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!