Közélet

2013.10.20. 15:54

Most a buszosoknál pattog a labda

Sok a panasz az Orangeways bajai szolgáltatására, évek óta gyűlnek a negatív tapasztalatok.

Kubatovics Tamás

Mint arról beszámoltunk: a városvezetés a rendteremtés szükségességét hangoztatva adott feladatot a városüzemeltetési bizottság elnökének.
– Bízom benne, hogy sikerül megoldást találni a problémákra, de tartok tőle, hogy kenyértörésre kényszerülünk – fogalmazott érdeklődésünkre Király József, a közlekedési társaság illetékeseivel folytatott tanácskozásról. Mint elmondta: a hónap végére kell írásba foglalnia véleményét, amit a város első emberének ad át, ezt követően készülhet előterjesztés, ha azt szükségesnek látják.

– Szerintem az a legborzasztóbb, hogy nem lehet számítani a buszokra, ráadásul az új menetrendben is volt néhány nehezen érthető dolog, az új területekről például nem lehetett időben eljutni az iskolákba. Ezt is közöltem a társaság vezetésével. Úgy érzem a cég helyi emberei értik és érzékelik  a kritikákat, a fővárosból leküldött tárgyalópartnernél ezt nem volt egyértelmű. A dolgozói panaszok kezelésére viszont nincs ráhatása az önkormányzatnak. Felsoroltuk a problémákat, szentül állították, hogy mindent meg tudnak oldani. Egy tervezetet kell benyújtaniuk, amiben  igazolni tudják, hogy működtetni tudják a szolgáltatást. Ha ez nem igazolódik be, akkor tovább kell lépnünk – összegzett a bizottság elnöke.
Kerestük a céget is, ám levelünkre csupán azt válaszolták, hogy válaszolni fognak. Erre eddig nem került sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!