Közélet

2013.09.20. 07:28

Megnézték, hogyan boldogul a busz a körforgalomban

Helyszíni bejárást tartottak a Kunság Volán szakemberei a Lakiteleken épülő körforgalomnál. Úgy tűnik, hogy nem lesz útvonal módosítás.

Szentirmay Tamás

Korábban írtunk arról, hogy az épülő lakiteleki körforgalomnál a buszok nem tudnak rendesen elfordulni, mert akadályozza őket egy villanyoszlop. Bár a körforgót még nem adták át, a határidő október vége, de az érintett rész nincs lezárva az autók és a buszok elől. A napokban a volán szakemberei a helyszínen nézték meg Felföldi Zoltán polgármesterrel azt, hogyan tud közlekedni a körforgalomban a busz. A gyakorlat azt mutatta, hogy nehézkesen. A villanyoszlop mindenképpen útban van, de ha áthelyezik, még akkor sem lesz tökéletes a buszok számára a közlekedés.

A polgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy sikerült megegyezniük abban, hogy a beruházás átadásának határidejéig (október 31-ig) nem tervez útvonal módosítást a volán. Azt követően fogják majd eldönteni, hogy szükséges-e valamilyen változás. A polgármester reményét fejezte ki, hogy tudnak majd megoldást találni annak érdekében, hogy a busz közlekedés a szabályoknak megfelelően legyen a település egyetlen körforgalmában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!