Közélet

2013.09.20. 07:22

Félegyházán eltörölék a bölcsődei díjfizetést

Az indoklás szerint a város gazdasági helyzetének stabilizálódása után az önkormányzat nem kíván újabb terheket róni a családokra.

Vajda Piroska

Kiskunfélegyházán a polgármester kezdeményezésére hatályon kívül helyezte a bölcsődei gondozási díjra vonatkozó, tavaly márciusában elfogadott rendelkezését a város képviselő-testülete. Az indoklás szerint a város gazdasági helyzetének stabilizálódása után az önkormányzat nem kíván újabb terheket róni a családokra.

A városatyák tavaly márciusában döntöttek arról, hogy április elsejétől bevezetik a gyermekgondozási díjat a város két bölcsődéjében. Minden gyermek után háromszáz forintot kellett volna fizetni naponta, ami havonta több mint hatezer forint plusz kiadást jelentett volna a családoknak. A befolyt összeget a bölcsődék ellátási színvonalának javítására fordították volna. Időközben a bevezetés határidejét többször is módosította a testület, a legutóbbi ülésen pedig végleg visszavonták a korábbi rendeletet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!