Közélet

2013.09.19. 07:51

A trafikok elvitték a bevételek egy részét

A dohánynak 18, míg a trtafikokban vásárolható egyéb termékeknek további 10 százalékos forgalom csökkenés „köszönhető” - nyilatkozta lapunknak Szépkúti Éva, a Vadkert CooP Zrt. vezérigazgatója.

Barta Zsolt

Amióta a dohányterméket csak trafikokban lehet vásárolni, azóta 28 százalékkal csökkent a cégünk árbevétele – nyilatkozta a lapunknak Szépkúti Éva, a Vadkert CooP Zrt. vezérigazgatója. A dohánynak 18, míg az egyéb termékek – kávé, alkohol, jégkrém üdítő, amelyek szintén vásárolhatóak az új üzletekben – a további 10 százalékos forgalom csökkenés köszönhető.

– Nemrég a régió Coop bolthálózatainak a vezetői találkoztak, s megállapították, hogy közel hasonló volt több cégnél is a visszaesés mértéke. A magyar tulajdonú hálózatok olyan boltjainál kritikus a helyzet, amelyek kis településeken szinte az egyetlen ABC-ként látják el az adott falut élelmiszerrel. Ezeken a helyeken az árbevétel akár harmadával is csökkenhet - hangsúlyozta a cégvezető.

A társaság vezetése most még kivár, dolgozókat nem terveznek elküldeni. Ugyanakkor megjegyezte: a költségekből nem lehet lefaragni. A tartalékokból a csaknem fél évtizede tartó válság miatt kifogytak. Emellett a cég egy pályázat segítségével felújította a számítógépes rendszerét, illetve energiatakarékos hűtőgépeket vásárolt, cserébe a létszám megtartását kellett garantálni a cégvezetésnek. Szépkúti Éva azt mondta, hogy a boltjaikban éppen annyi ember van, amennyire szükség van, a munkaigényes tevékenység – szalámi, vagy a kenyér szeletelés – ugyanis az üzletekben megmaradt, a minőségi kiszolgálásból pedig nem szeretnének engedni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!