Közélet

2013.08.19. 10:14

Állami kitüntetést kapott Metzinger Éva

A közigazgatásban végzett több évtizedes eredményes szakmai munkája elismeréseként Metzinger Éva, Kecskemét nyugalmazott jegyzője kapta a magas rangú állami kitüntetést.

MTI

A hagyományok fontosságára és a közösség éltető erejére hívta fel a figyelmet Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügy-miniszter abban a beszédében, amelyet hétfőn az államalapítás ünnepe alkalmából mondott Budapesten, az állami kitüntetések átadásakor.

Önmagában a tudás semmi, ha nem illeszkedik egy nagy folyamathoz, a közösséghez. A most elismert kimagasló egyéni teljesítmények évszázadok tudását sűrítik magukba - mondta Navracics Tibor, aki méltatta a nemzetben évszázadok óta erősödő erkölcsöt is.

Egy ezeréves folyamat epizodistái vagyunk - tette hozzá Navracsics Tibor, és hozzáfűzte: az elismerések bíztatást, szelíd kényszerítést jelentenek a kiváló teljesítmények folytatására, amelyek nem csak a kitüntettek érdeme, de családtagjaiké, felmenőiké és gyermekeiké is.

Az ünnepségen több mint félszáz kitüntetett - művészek, tudósok, jogászok, tanárok és más szakmák képviselői - vehették át a Néprajzi Múzeum épületében a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, a Magyar Arany Érdemkeresztet, a Magyar Ezüst Érdemkeresztet és a Magyar Bronz Érdemkeresztet.

A Magyar Érdemrend Középkeresztje polgári tagozat kitüntetést a felnövekvő nemzedékek érdekében végzett több évtizedes sokoldalú munkássága elismeréseként Levente Péter Jászai Mari-díjas színművész, rendező kapta.

A magyar történelemtudományt gazdagító, az 1944-1956 közötti magyar politikatörténeti és az 1956-os forradalom és szabadságharc történetét kutató tudományos munkásságáért, oktatói tevékenységéért, példaértékű pályafutása elismeréseként M. Kiss Sándor, a történelemtudomány kandidátusa, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kara, Új- és Legújabbkori Történeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára vehette át az elismerést.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Metzinger Éva
[/caption]

A közigazgatásban végzett több évtizedes eredményes szakmai munkája elismeréseként Metzinger Éva, Kecskemét Megyei Jogú Város nyugalmazott jegyzője kapta a magas rangú állami kitüntetést.

A Bács-Kiskun megyei kitüntetettek névsorát a Petőfi Népe szerdai számában olvashatják.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!