Közélet

2013.07.28. 06:25

Háromszázmillió forint árvízi károkra

Igazgatók személyéről és árvízi pályázatról is döntött a napokban rendkívüli ülésén a bajai képviselő-testület.

PN

Benyújtotta vis maior pályázatát az önkormányzat az árvízi káresemények okán. Támogatásként 337 milliót igényel a város, míg a saját forrás 30 millió forint. A nagy dunai árvíz után a Nagy-Pandúr-szigeten, a Petőfi-szigeten, a IV. Károly rakparton és Dunafürdőn van szükség jelentős helyreállítási munkálatokra. A pályázatot a Belügyminisztériumhoz adták be.

Két középiskola igazgatói pályázatát is véleményezték. A Bányai és a Türr vezetésére is csak a jelenlegi igazgató pályázott. Virág Tibor (Bányai) és dr. Vuity Valéria (Türr) egyaránt megkapta a bizalmat valamennyi képviselőtől.

Az ülésen az is kiderült, hogy 30,3 millió forintból megújulhat a Magyarországi Németek ÁMK sportcsarnoka. A Bajai Bácska Férfi Kosárlabda Egyesület adókedvezmény formájában kaphat támogatást (70 %). Az összeget a klub kiegészíti, a várostól csak azt kérte, hogy tulajdonosként járuljon hozzá az ingatlanra jelzálog bejegyzésére, 15 évre, az állam javára. Rábólintottak a városatyák, de a közalapítvány beleegyezése is szükséges még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!