Közélet

2013.07.24. 16:04

Elismerték a védekezésben résztvevők munkáját

Elismeréseket adott át Bakondi György, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója és Pintér Sándor belügyminiszter a dunai árvíz idején tanúsított kiemelkedő helytállásért.

Zsámbóki Dóra

Pintér Sándor kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott Farkas Sándornak, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főreferensének. Az alezredes Solton tizenkét kilométer hosszan irányította a védekezési munkálatokat. A munkát viharos időben végezték, amikor a felépített védvonalra egy fa dőlt, amelytől a gát megsérült. Megfeszített tempóban végezték a javításokat, áldozatos munkával védték meg ezt a szakaszt, megakadályozva ezzel a víz betörését.

Bakondi György kimagasló teljesítménye elismeréseként ajándéktárgyat adományozott Kerényi Jánosnak, a Bács-Kiskun Megyei Védelmi Bizottság elnökének. A főigazgató a példaértékű tevékenység elismeréseként zászlószalagot adományozott a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Petőfi Mentőcsoport csapatzászlójára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!