Közélet

2013.07.27. 08:50

A kórházak is próbálnak védekezni a hőség ellen

A nagy melegben a kórházakban szellőztetéssel, árnyékolással védekeznek a hőség ellen, illetve mind a betegeknek, mind a személyzetnek több folyadékot kínálnak.

PN

Ezt Svébis Mihály, a Magyar Kórházszövetség jelölt elnöke mondta el az MTI megkeresésére. A Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója közölte, hogy ezekben a napokban is az elsődleges szempont a biztonságos és megfelelő munkavégzés megteremtése. Védekezhetnek a hőség ellen reggeli és esti, éjszakai szellőztetéssel, reluxák, árnyékolók vagy a központi légkondicionáló használatával.

A kiemelt területekre – például a sürgősségi betegellátás, a kismamák váróhelyei, a gyerekambulanciák – fokozottan érdemes figyelni. A betegeknek megfelelő mennyiségű folyadékot kínálnak, palackos kiszerelésben vagy vízadagoló automata segítségével.  Svébis Mihály hozzátette, hogy ilyenkor a tűzmegelőzési szabályokat fokozottan be kell tartani, tehát az elektromos készülékekre odafigyelnek. A kecskeméti kórházban a fekvőbeteg-osztályok légkondicionáltak, de a berendezések használata megemeli az áramfogyasztást, ezzel az intézménynek számolnia kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!