Közélet

2013.05.09. 12:40

Még most is naponta főz és kertészkedik

Kasza Kálmánnét 99. születésnapja alkalmából köszöntötték Pálmonsotorán.

Vajda Piroska

Erzsike nénit virággal, emléklappal és ajándékcsomaggal lepte meg a jeles évforduló alkalmából Rádiné Gémes Ildikó polgármester, aki elmondta, már alig várja, hogy közösen ünnepeljék a 100. születésnapot.
A kilencvenkilenc éves asszony a faluközponttól távol, a tanyavilágban él egyetlen fiával Róberttel. Erzsike néni kora ellenére jó egészségnek örvend. Mint mondta, csupán C-vitamint kell szednie, azt is csak szemműtéte miatt. Az orvos felírt ugyan emlékezet frissítő gyógyszert számára. Ám, Erzsike néni elárulta, a napi háromból csak egyet vesz be. Az idős asszony humorérzékét is megőrizte. Amikor látogatói megjegyezték, milyen jól néz ki, nevetve annyit válaszolt: – Ne bolondozzatok, hiszen fiatalon sem néztem ki jól.

A rövid ünnepségen elmondta, sokáig cselédként dolgozott Szegeden és Csépán. Később pedig a szentesi termelőszövetkezetben kapott munkát. Férje 1985-ben halt meg. Erzsike néni még ma is mindennap főz, kertészkedik. Kedvenc elfoglaltsága a televíziózás, elsősorban a híreket szereti. De azt is elmondta, legjobban annak örül, ha meglátogatják az unokái.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A polgármesterasszony köszöntötte Erzsike nénit
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!