Közélet

2013.05.24. 10:56

Hétvégi programok Bács-Kiskunban

Megyeszerte gyermeknapi programok színesítik a hétvégét. Baján vasárnap útjára indul a Szabad egy táncra? – Az első lépés egymás felé elnevezésű országos program, mely a fiatalok pártalálását hivatott elősegíteni. Programok szombatra és vasárnapra.

baon.hu

Sok program várta a gyerekeket a főtéren.

Fotó: Bús Csaba

BAJA Szabad egy táncra? Ez a kérdés Baján is elhangozhat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott párkereső akcióban. Vasárnap este 7 órától a Szentháromság tér és az Eötvös utca torkolatánál a Bajai Táncsport Egyesület és a Sen Dance táncosainak közreműködésével tehetnek egymással, illetve egymás felé lépéseket a biztatásra, támogatásra vágyók. Rossz idő esetén a Szent László ÁMK dísztermében léphetnek partnerük lábára a tétovázók.

BAJA A Hősök Napja alkalmából vasárnap fél 11-től a Rókus temetőben rendezik a városi megemlékezést. Ezt a bajai születésű, az első világháborúban az uzsoki hős titulust kiérdemlő Csermák Mihály sírjánál tartják.

BAJA Vasárnap 11 órakor Anne Frank – Történelem a mának című kiállítás nyílik az egykori Zsinagógában, a városi könyvtárban. Az amszterdami Anne Frank Ház múzeum és emlékhely saját készítésű és gondozású vándorkiállítása 1997 óta járja a világot és eddig több mint tíz millióan látták. A kiállítás célcsoportja elsősorban a középiskolás korosztály. Fél 12-től a holokauszt bajai áldozataira emlékezve  Fináli Gábor rabbi növendék tart gyászistentiszteletet, amit a Zsinagóga emlékfalánál, majd a vasútállomáson lévő emléktáblánál koszorúzás követ.

BAJA A gyermek- és ifjúsági nap 10 órakor kezdődik a Petőfi-szigeten.
Színpadi programok:
10.00–10.30 Kick-boksz előadás és bemutató a Kick-Boxing SE Baja közreműködésével, előadó: Mezőfi András
10.30-11.00 Kick-Boksz aerobic, előadó: Mezőfiné Sasvári Virág
11.00-12.00 Felhő-tánc Duó (Néró Kata és Északi Szabolcs zenés gyermek produkciója)
13.50-14.00 Rajzverseny eredményhirdetése
14.00-14.30 Borbás Gabi aerobic
14.30 - 15.00 Fit Box, Box Aerobic, előadó: Kovács „Koko” Gábor – Koko Gym Baja
15.00-16.00 Frederico és Bonifác gyermekműsora „Nyár van, nyár….” címmel
Sugovica-part: 
10.00-16.00 Sárkányhajózás (Sárkányhajózás szülői beleegyező nyilatkozattal!)
Előadások az Ifjúsági Szálló előadótermében:
10.00 – 11.00 Természetes életmód a gyakorlatban, a gyógynövények ereje, előadó: Etsberger Teréz
14.00 – 15.00 Irány a természet – A jó kirándulás megtervezése, előadó: Majorcsics Gábor
15.00 – 16.00 Zarándokúton (El Camino élménybeszámoló), előadó: Várbíró László

HAJÓS Orbán-napi Borüneppet tartanak a hétvégén a hajósi Pincefaluban. A rendezvény részletes programja itt található.

KECSKEMÉT A Kecskeméti Ifjúsági Otthon és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely szombaton 9 órától rendezi meg a Versmondók Találkozójának Versünnep című ünnepélyes záró rendezvényét, ahol megemlékeznek Weöres Sándor születésének 100. évfordulójáról. A rendezvény kapcsolódik a „Regösök húrján” országos vers- és prózamondó versenyhez. A megnyitón Pintér Lajos, József Attila-díjas költő köszönti a vendégeket. A műsorban közreműködik a Csörömpölök együttes Weöres Sándor megzenésített verseivel.

KECSKEMÉT Hat magyar nagyvárosban tartják meg az Ezer lámpás éjszakája elnevezésű rendezvényt szombaton, az eltűnt gyermekek világnapján. A rendezvénysorozatba a fővároson kívül Győr, Kecskemét, Pécs, Székesfehérvár és Békéscsaba is bekapcsolódik: koncerteket, rendőrségi bemutatókat és családi programokat tartanak. Kecskeméten a Vasútkertben szombaton délután 4 órától Nagy Adri, Janicsák Veca és a Sugarloaf, Odett és Bihal Roland is fellép. A világító lámpásokat 21 óra 15 perckor engedik fel.
A látogatók a civil sátrakban felvilágosítást kaphatnak a gyerekeltűnések statisztikájáról és a csellengés veszélyeiről is. Az országos programsorozat célja felhívni a figyelmet az eltűnt gyermekekre és sorsukra.

KECSKEMÉT Sok színes programot kínál a Városi Gyermeknap a Vasútkertben. Az Ifjúsági Otthon ügyességi „lovas versenyt” szervez csuhélovacskákkal, lesz babasarok és ki lehet majd próbálni a hordólovaglást, gólyalábazást is. 11 órától Gulyás László vándormuzsikus lép fel, fél 1-től fél 3-ig bűvészbemutató, utána pedig a Ciróka Bábszínház Mese a kutyusról meg a cicuról előadása következik. 16 órától Levente Péter lép fel, fél 6-tól a TST Dance Stúdió, utána pedig gyermekdiszkó

KECSKEMÉT Szombaton rendezik meg az Alsószéktói Családi napot és II. Kakasfőző Fesztivált. A program: 8.00: főzőverseny kezdete, 9 órától sportvetélkedők egész nap, 10.30: játékos sorversenyek gyermekeknek. 11.00: gyermekünnep, faültetés és szalagkötés. 11.15. Hírös Judo Sportegyesület bemutatója. 12.00 Uzsorás Katalin és barátai: Jó ebédhez szól a nóta…,Kremsner József. 13.30: óvodások néptánc bemutatója. 14.00: eredményhirdetések. 15.00: Karádi István Sapi slágereket énekel. 16.00: Hírös Néptánc Tanoda bemutatója. 16.30: Grapevine Show Dance Klub vegyes show műsora. 17.00: DJ.Wolf, Retro Tuning Party- bemelegítés. 18.00: Dankó Szilvia. 19.00: Weisz Viktor. 19.30 DJ. Wolf esti mulatság a 80-as és 90-es évek slágereivel.

KECSKEMÉT Kétnapos családi fesztivált tartanak szombaton és vasárnap Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidő Központban. A majálissal egybekötött gyermeknap mindkét napon 10 órától szórakoztató és zenei programok sokaságát kínálja. A sztárvendég A belépés ingyenes.
Mindkét napon látható harcművészeti bemutató, kutyabemutató a Kecskeméti Cerberos kutyaiskola és Bács-Kiskun megyei Állatvédőrség segítségével, lesz óriás vidámpark és légvár,  ingyenes autó és motor szimulátor, kutya örökbefogadás a Menhely az Állatokért Alapítvány jóvoltából, valamint tűzoltóautó-mustra és locsolás. Vasárnapi extraságok: ingyenes lovaglás, bohóc és arcfestés, íjászat, súlyemelés, birkózás, asztalitenisz.
A játék sem hiányozhat, több verseny is lesz nyereményekért: kincskeresés, számháború, zsákba futás, fáramászás, kiütős labdajátékok, játszótér.
Színpadi idővonal:
•Május 25., szombat
10-14 óráig: Univer Tánczos Péter Népzenei Egyesület, Tűzön-Vízen Át Egyesület, fürdőruha bemutató, TST hip-hop stúdió, Ákombákom,
14 órától koncertek: Jobb mint a semmi, The Psychotic, OneVelaard
18 órakor Delhusa Gjon
19 órától kecskeméti zenekarok: Trendkillerz, Baby on the Woods, ElderRune

Május 26., vasárnap
10-13 óráig: Kisiskolások műsora, kvízjátékok, Ladányi Alíz hastánc
13 órától: Tengeri Attila és  a dobolós srácok, divatbemutató, Dance for Art táncbemutató, Ákombákom, Akrobat táncbemutató, Káró, a bűvész, TST hip-hop stúdió, Pepe Manó zenés gyermekműsor, Nothing Personal koncertje
18 órától: Pernahajder Campbell koncertje
19 órától: Irigy Hónaljmirigy

KISKUNFÉLEGYHÁZA Tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Városalapítók napját a héten Kiskunfélegyházán. Szombaton 9 órakor rendezik meg a 10. Kuhinka Vilmos Úszó Emlékversenyt. A könyvtárban pedig 11 órakor Mester és tanítványa című Szép Ilona és Sáska Tibor közös kiállítására várják az ünneplőket. A Kiskun Múzeumban 15-20 óra között bemutatkoznak a házigazda Félegyháza mellett Kiskunlacháza, Kiskunhalas, Szabadszállás, Kunszállás, Kunszentmiklós települések kézművesei. A Béke téren és a Rocktárban pedig koncertekre várják az érdeklődőket.
A Városalapítók napja vasárnap reggel kilenckor ünnepi misével folytatódik az Ótemplomban. Ezt követi az ünnepi képviselő-testületi ülés, melynek keretében átadják a városi kitüntetéseket, illetve a helyismereti vetélkedő díjait.
Immár hagyomány, hogy a rendezvénysorozat keretében tartják az Országos Mazsorett Fesztivált is, amely ezúttal szombaton délután fél 3-kor a résztvevők látványos Kossuth utcai felvonulásával kezdődik. Ezt követően a fesztivál a Korona utcában zajlik.

KISKUNHALAS Gyermeknapi "állatságok" várnak vasárnap a lovas pályára látogatókra. A programok 10 órakor kezdődnek mazsorett-, fittnes-, és néptánc műsorokkal. A nap során kutyás-, és lovas bemutatókra is kerül, de balettosok, versenytáncosok és citerások fellépése is színesíti a programokat. Rendőrök, huszárok is ott lesznek a gyermeknapon, amit a Lyra együttes 17.30-kor kezdődő, Gágogó című előadása zár.

KISKUNHALAS A Konok Kunok Motoros Klub szombaton 10 órától várja a vendégeket a Sós-tónál rendezendő jótékonysági gyermeknapra. A szervezők rengeteg érdekes programot ajánlanak a gyerekeknek és a felnőtteknek.
• Egyházi sátor (ökomenikus)
• Két hatalmas légvár 
• Vattacukor 
• Íjászat 
• Állat simogatás 
• Kézműves sátor 
• Csöröge fánk sütés 
• Motoroztatás 
• Karate bemutató 
• Offroadozás 
• Horgászverseny
• Motoros felvonulás 
• Íjászat 
• Streetfighter show 
• Ügyességi versenyek 
• Halas néptánc együttes 
• Tombola 
• Tűzgyújtás - Szalonnasütés 
• Koncertek 
• Egyéb programok
• Tűzoltó, mentő és közlekedési bemutatók

KISKUNMAJSA Sportos családi napot tartanak május 25-én a városi sporttelepen. Asztalitenisz-, sakk-, darts-, ulti-, csocsó-, és kerékpáros versenyeket is rendeznek a 9 órakor kezdődő gyermeknapi rendezvényen.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Vasárnap a kecskeméti Vasútkertben csillámfestés is lesz
[/caption]

KISKUNMAJSA Néptáncgálát tart vasárnap 16 órától a helyi művelődési központban a Mayossa Hagyományőrző Egyesület. A Tágasságot nekünk is, ha kicsikék vagyunk is! című műsorban a majsai Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola majsai és szanki tánccsoportjai mellett, a Napocska Óvodás Gyermektáncegyüttes, a gátéri Kismakkos Táncegyüttes Makkocskák és Aprómakkok csoportja, valamint a halasi Kiskun Táncegyüttes tagjai is fellépnek.

LAJOMIZSE Május 26-án, a Magyar Cukor Napján ezúttal Lajosmizse ad otthont a Grillázs Majálisnak. Verseny és vásár várja az érdeklődőket. Az ország legjobb égetett cukortorta készítői és tanulói közel ötven versenymunkáját értékeli neves szakmai zsűri 11 órától, eredményhirdetés 15 órától lesz. Kísérő rendezvényként interaktív gyermekműsor, kézműves foglalkozás, bábelőadás, koncert várja a majális közönségét. Sztárfellépő: Kállay Saunders András.

<!-- Hétvégi programok Bács-Kiskunban Megyeszerte gyermeknapi programok színesítik a hétvégét. Baján vasárnap útjára indul a Szabad egy táncra? – Az első lépés egymás felé elnevezésű országos program, mely a fiatalok pártalálását hivatott elősegíteni. Programok szombatra és vasárnapra. baon.hu Vasárnap a kecskeméti Vasútkertben csillámfestés is lesz -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!