Közélet

2013.05.14. 18:15

Három díjat hoztak haza

Címkék#Kecskemét

A Kecskeméti Főiskola Dóz-Air csapata háromszor is dobogóra állt a múlt szombaton zajlott Nemzetközi Rexroth Pneumobil versenyen.

Popovics Zsuzsanna

A levegő hajtotta autók versenyének hatodik alkalommal adott otthont az egri érsekkert, a GAMF Főiskola Kar Dóz-Air csapata idén először nevezett a döntőbe.

A konstruktőr csapatok ismét bizonyították, hogy a levegő az innovatív járművek hajtóereje is lehet. A magyarországi műszaki felsőoktatási intézmények hallgatói és a Csehországból, Lengyelországból, Romániából és Németországból érkező csapatok komolyan vették a feladatot, gondos műszaki tervező munkát végeztek. A legeredetibb konstrukció kategóriában a legkiemelkedőbb műszaki megoldásokat felsorakoztató, egyúttal leginnovatívabb jármű nyerhette el az elsőséget. A komoly elismerést jelentő díjat a kecskeméti Dóz-Air csapata kapta meg. Emellett az ügyességi futam harmadik legjobbjai lettek, továbbá ők nyerték el a Nemzetgazdasági Minisztérium által odaítélt „A legsikeresebb első résztvevő” díjat is.

Idén minden eddiginél több versenyző próbálta meg maga mögé utasítani a konkurens csapatok sűrített levegővel hajtott járgányait, öt országból 41 csapat vett részt az egri versenyen. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] A „dózos” autót Ábelovszki Ádám mérnökinformatikus hallgató vezette
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!