Közélet

2012.09.28. 13:44

Milyen idő lesz a hétvégén?

Éjjel megérkezett térségünkbe a hétfő óta emlegetett hidegfront, helyenként már 10-20 mm csapadék hullott. De mi várható a hétvégén?

baon.hu

Északon már ragyogóan napos az idő, igen éles kontraszttal rendelkezik a hidegfront felhőzetének hátsó pereme, melynek mentén több helyen is látványos magasszintű felhők figyelhetők meg, így például a főváros térségéből is.

A mai nap folyamán délen, délkeleten délutánig még további csapadékra készülhetünk, miközben északon gyönyörű kék ég, szikrázó napsütés vár ránk. Fokozatosan legyengül a szél is, délután kevéssel 20 fok fölötti értékek lesznek a meghatározóak – ígéri Cséki Gergő, az időkép.hu meteorológusa.

Szombaton aztán délire fordul az áramlás, elsősorban a déli megyékben egy napra újra nyárias magasságokba, helyenként 28-30 fokig emelkedik a hőmérséklet, miközben északon felhősebb, kissé hűvösebb marad az idő.

Vasárnapra itt az újabb gyenge hidegfront, mely megosztja majd hazánkon belül az időjárást: északnyugaton, nyugaton hűvös, felhős, szeles időre készülhetünk, elsősorban a nap első felében alakulhat ki majd kisebb eső, zápor. Ezzel szemben a déli és keleti tájakon marad a nyári meleg, Békés, Csongrád megyében akár 30 fokkal is búcsúzhat a
szeptember.

Október első két napján is maradhat időjárásunk változékony jellege, a vasárnap érkező és térségünk fölött veszteglő gyenge front hatására több helyen kialakulhatnak majd záporok, elsősorban az ország délkeleti felén zivatarok. Kellemesen meleg marad viszont az idő, általánosságban 25 fok körüli csúcshőmérséklet lesz jellemző.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!