Közélet

2012.08.30. 19:09

Új iroda a segítőknek

Habsburg György szerint a válság miatt kevesebb az adomány, rászoruló viszont egyre több van, ezért időnként a segítőknek is jól jön a segítség.

Popovics Zsuzsanna

A Magyar Vöröskereszt elnöke tegnap Kecskeméten járt. Megtekintette a Vöröskereszt megyei és városi szervezetének új irodáját. A koordinációs központ a Rávágy tér 5. szám alatt található, melyet a szervezet öt évig használhat térítésmentesen a kecskeméti közgyűlés jóvoltából.

- Jó lenne, ha az országban mindenütt ilyen szép irodában végezhetnék munkájukat a Magyar Vöröskereszt hivatásos munkatársai, a kecskemétit sok helyen megirigyelnék. Bár a minőségi munka nem ezen múlik, ezzel együtt a helyiek kiemelkedően végzik feladataikat. Országos tendencia, hogy csökkent az állami támogatás, kevesebb a szponzor, mivel a gazdasági válsággal sújtott vállalkozásoknál háttérbe szorult az adományozás - mondta Habsburg György.

A Vöröskereszt a véradásban is jelentős szerepet vállal, munkájuk ezen a  területen sem szünetelhet. Tegnap Ladánybenén adhattak vért a helyi önkéntesek. Öt rendszeres véradónak gratulált és kitüntetést nyújtott át Kardos István, a Magyar Vöröskereszt új főigazgatója. Csilics Sándor 50, Bagó Béla 30 alkalommal adott már vért falujában, továbbá tízszeres véradó lett Rideg Győző, Pernecki Pál és Berki Árpád.

- Nyár közepe óta ez a hetedik megye, ahol felkeresem a vöröskeresztes munkatársakat, önkénteseket, találkozom a véradókkal - mondta a Petőfi Népének az országot járó főigazgató. - Ez egyfajta erőforrás felmérés. Emellett jó látni, hogy azok, akik a Vöröskereszthez kötődve szervezik a véradást, az elsősegély nyújtást, vagy komoly feladatot vállalnak az általános segélyezésben, egyben aktív szereplői az adott település mindennapjainak, részesei a helyben történő közösségszervezésnek is - emelte ki a főigazgató.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Habsburg György szerint a válság miatt kevesebb az adomány, rászoruló viszont egyre több van
[/caption]

Popovics Zsuzsanna Habsburg György szerint a válság miatt kevesebb az adomány, rászoruló viszont egyre több van Öt rendszeres véradónak gratulált és kitüntetést nyújtott át Kardos István, a Magyar Vöröskereszt új főigazgatója -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!