Közélet

2012.08.26. 21:54

Tanítási időben is folytatódik az iskola felújítása

Az ablakok cseréjével vette kezdetét a lajosmizsei Fekete István Általános Iskola felújítása, melyet pályázati forrásból valósít meg a városi önkormányzat. A kivitelezőnek igencsak iparkodnia kell, hogy tanévkezdésig minél több munkát elvégezzen.

Popovics Zsuzsanna

A felújítás érinti a régi és új iskolaszárnyat, a sportcsarnokot és a kollégiumot is. A nagy beruházás része az iskolakompexum fűtési rendszerének fejlesztése, a vizesblokk korszerűsítése napkollektorok használatával, külső nyílászárók cseréje, valamint az épületek külső hőszigetelése.

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen Basky András polgármester elmondta: mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a több mint 300 millió forint összköltségű projekt zökkenőmentesen megvalósuljon, ugyanakkor az is fontos elvárás, hogy az iskolában zajló oktatást ne zavarják a munkálatok. A kivitelező vállalta, hogy az iskolakezdésig elvégzi az ajtó- és ablakcserét, azt követően kezd hozzá a falak külső szigeteléséhez. A tetőcserére szeptemberben kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!