Közélet

2012.08.06. 10:24

Ovisok avatták az új játszóteret

Címkék#Ladánybene

Kicsiknek hinta, nagyoknak játszóvár.

Popovics Zsuzsanna

Az ezredfordulón épült először játszótér Ladánybenén. Annak hintái azonban nem feleltek meg az uniós elvárásoknak, ráadásul el is használódtak az elmúlt években. Egy hete azonban vadonatúj rúgós hinták, mérleg- és fészekhinta, valamint két falmászós, csúszdás játszóvár szolgálja a benei kisgyermekeket. A július végi falunapon megtartott avató ünnepségen a helyi óvodások adtak műsort az elkészült játszótéren.

- A színes köztéri játékok minden szabványnak megfelelnek, és azóta is jól bírják a strapát - mondta el a Petőfi Népének Szádvári Erika, Ladánybene jegyzője. - Óvodáskorú gyermek 85 van községünkben, általános iskolás 160, így szinte a nap minden szakában van, aki használja azokat. A játszótér teljes költsége meghaladta a 2,6 millió forintot, amit a képviselők felajánlásaiból fedezett az önkormányzat. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] A fészekhinta egyszerre több gyereket is ringat
[/caption]

A falunapon a hagyományokhoz híven az önkormányzat által adományozott díjakat is átadták. Idén ketten kaptak Ladánybene Község Díszpolgára címet: Kurdi Viktor, a Bácsvíz Zrt. elnök – vezérigazgatója és Németh László, a Rotary Club elnöke, a ladánybenei víztorony megvalósításához kapcsolódó munkájukért. A Ladánybene Községért Emlékérmet ezúttal Berente Gábor ladánybenei lakos vihette haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!