Közélet

2012.08.01. 16:58

Megújul a fűtésrendszer

Európai Uniós támogatással újítják fel a szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskolát.

PN

A korszerűsítés során megújul az épület fűtésrendszere, melegvíz-ellátása, kicserélik a nyílászárókat, valamint nagy hangsúlyt fektetnek a megújuló energiaforrásokra is. A több mint kétszáz millió forintos beruházás még az idén befejeződik.

Szabadszállás város önkormányzata 2012 májusában támogatási szerződést írt alá a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel a Petőfi Sándor Általános Iskola épületenergetikai felújításáról. A beruházást nyolcvanöt százalékban támogatja az Európai Unió és még az idén befejeződik.

Noha az iskola felszereltsége még ma is korszerűnek számít és megfelel azoknak a hőtechnikai előírásoknak, amelyek az építés időpontjában voltak érvényben, azonban kapacitása már nem elégíti ki teljes mértékben a mai igényeket. Szükségessé vált, hogy az épület gazdaságos működtetéséhez felújítsák az épületgépészeti rendszerét.

A beruházás több olyan elemet is tartalmaz, amelyek segítik az energiahatékonyság javítását, így kicserélik a nyílászárókat, utólagos hőszigetelési munkálatokat végeznek, korszerűsítik a fűtéshez és a mosdókban használt melegvíz-rendszert, felújítják az épület világítását valamint olyan energiahasznosító rendszert építenek ki, amely megújuló energiaforrásokat használ fel, így telepítenek szalmabála-égető kazánt és napelemet is.

A beruházás eredményeként csökkenni fognak a fenntartási költségek, valamint a csökkenő földgáz és villamosenergia-felhasználás hatására a korszerű környezetvédelmi szempontoknak is megfelel majd az épület.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!