Közélet

2012.08.10. 19:51

Kecskeméti sebészek segítenek be a siófoki kórházban

Címkék#Kecskemét

Bács-Kiskunból kapott támaszt a siófoki kórház baleseti sebészete, ahol orvoshiány nehezíti a betegellátást.

Hraskó István

Öt baleseti sebészből három felmondott nemrég a siófoki kórházban. Egyikük Svédországba ment dolgozni, kettő pedig azért távozik, mert az anyagiakban nem tudott megegyezni a siófoki intézmény főigazgatójával. Aki a kialakult helyzetről tájékoztatta a katasztrófavédelmet és az országos tiszti főorvost is, hiszen vészhelyzet fenyegetett, az ellátási krízis miatt más kórházakból kellett volna doktorokat Siófokra vezényelni egy új törvény alapján. Az átmeneti orvoshiányt végül Siófokon úgy oldották meg, hogy Kecskemétről szerződtettek traumatológusokat a nyár hátralévő részére – írták kollégáink a Somogyi Hírlap pénteki számában.

Kérdésünkre a hírt Horváth Attiláné, a Kecskeméti Megyei Kórház szóvivője is megerősítette. Mint elmondta, a két intézmény főigazgatója egyeztetett a kérdésben és dr. Svébis Mihály, a kecskeméti kórház vezetője engedélyezte, hogy önkéntes alapon, időlegesen besegítsenek Siófokon kecskeméti baleseti sebészek. Horváth Attiláné hozzátette, ez az ő ellátásukban nem okoz fennakadást, mert huszonegy traumatológus dolgozik a hírös város intézményében, és három-négy orvos folyamatosan ügyeletben van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!