Közélet

2012.08.23. 19:24

Fazekasé lett a nagydíj

Tegnap tartották a XV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás díjátadó ünnepségét a kecskeméti Hírös Hét Fesztiválon.

Popovics Zsuzsanna

Nem volt nehéz dolga a zsűrinek - mondta köszöntőjében Kőváriné dr. Bartha Ágnes zsűrielnök. Így összegezte az ítészek tapasztalatait: az elmúlt 15 évben megszokták, hogy a kistérségi települések egyre színvonalasabb kiállításokkal, standokkal jelentkeznek, minden évben tanulnak egymástól, okulnak hibáikból.

A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara elnöke örömmel konstatálta, hogy a kiállítók közül egyre többen kóstoltatják, értékesítik is termékeiket. "Ha valamiért pénzt ad a vevő, az a termék bizton finom, tetszetős" - fogalmazott.

Kecskemét Város Nagydíját Bánföldi Ferenc fazekasnak ítélte a zsűri, akinek Polyák Albert főtanácsos adta át a díjat. A zsűri kiemelte: az alföldi fazekas hagyományokat folytató nyárlőrinci mester hozott tárgyai közül a mázas, tűzálló bográcsa egyszerre míves, esztétikus, egyben kötődik a kiskunsági pásztorhagyományokhoz.

A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara Különdíját füstölt húsárúiért Kökény Sándor kapta. A díjat Bartha Ágnes adta át. A Kecskeméti Gazdakör Különdíját Kerekegyháza település kiállítását létrehozó kézművesek és helyi gazdálkodók kapták. Nevükben Ádám Kálmánné vette át a díjat Trencsényi Gizellától, a gazdakör elnökétől.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A kerekegyháziak nevében Ádám Kálmánné veszi át a díjat Trencsényi Gizellától, a gazdakör elnökétől
[/caption]

A Homokháti standon kiállított Spiritus Primus Kft. ügyvezetője, Horváth Marianna, a megyei kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének Különdíját vehette át dr. Horváth Zsuzsanna felügyelőség vezetőtől. Egyedi pálinkájuk magyar alapanyagból készül, új termék a piacon, csomagolása könnyíti a fogyasztói felhasználást - hangzott el az indoklásban.

A Közönségdíjat 144 szavazatból 75-tel Lajosmizse nyerte. A díjat a Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás ajánlotta fel, és Hamzáné Lakó Judit irodavezető nyújtotta át Basky András polgármesternek.

Popovics Zsuzsanna A kerekegyháziak nevében Ádám Kálmánné veszi át a díjat Trencsényi Gizellától, a gazdakör elnökétől -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!