Közélet

2012.08.30. 19:29

Évente ötezer vizsgálat

A kecskeméti Juhar utcából a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság átköltözött a Katona József térre.

Zsámbóki Dóra

A Juhar utcai közoktatási komplexum területén pályázati forrásból, közel 200 millió forintnyi, európai szintű fejlesztés valósul meg az idén. A munkálatok miatt kényszerült elköltözni a szakértői bizottság a Katona József térre, hiszen a bizottság eddigi székhelyén a folyamatos és zökkenőmentes munkához szükséges körülményeket nem lehetett biztosítani.

A nehéz gazdasági körülmények ellenére is sikerült a korábbinál jobb helyen lévő, szépen felújított, megfelelő környezetbe helyezni a szakértői bizottságot. A tegnapi, ünnepélyes szalagátvágáson Kerényi János megyei kormánymegbízott rámutatott: míg 1974-ben évente háromszáz gyermeket vizsgált meg a bizottság, ma egy év alatt - a bajai és a kecskeméti székhelyen - összesen ötezer vizsgálatot végez el a tizenhat szakemberből álló bizottság. A műemlék jellegű épület felújított földszinti bal szárnyát Kerényi János adta át a bizottság részére. A rendezvényen megjelenteket az S. O. S. Gyermekfaluban élő gyermekek műsora szórakoztatta. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] A Juhar utcai intézmény fejlesztése miatt kellett a Katona József térre költöznie a bizottságnak
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!