Közélet

2012.08.10. 15:12

Egy darabig nem lesz kánikula

10-15 fokkal is hidegebb lehet napközben a hőmérséklet hétvégén. A felmelegedés csak jövő héten kezdődik.

baon.hu

A hét elején még kánikulától szenvedtünk, ezzel szemben szombat-vasárnapra jelentős változást tapasztalhatunk az időjárásunkban; csaknem kora őszies hőmérsékletekben lesz részünk. Nem kell azért hidegtől tartanunk, a hőmérsékletek 19 és 25 fok között alakulnak majd, de ez mégis 10-15 fokos különbség az előző heti értékekhez képest.

Szombaton néhány órás napsütésre mindenhol számítani lehet, főleg keleten-északkelen zápor, zivatar is kialakulhat. A szél többfelé élénk lesz. Vasárnap a hűvös hajnalt követően több-kevesebb napsütés mindenhol lehet, északkeleten helyenként zápor is kialakulhat, délután 21-26°C várható. A jövő hét elején lassú melegedés kezdődik, de a 30°C körüli hőmérsékletek egyelőre nem térnek vissza.

Érdemes lesz esténként hullócsillagokat nézni, vasárnap hajnalban lesz ugyanis a Perseidák maximuma - tudtuk meg Kurunczi Ritától, az időkép meteorológusától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!