Közélet

2012.08.27. 16:58

Az úszásoktatást is bevezetik, először az alsó tagozatban

Pintér Julianna tősgyökeres jászszentlászlóiként több mint három évtizede tanít a helyi általános iskolában. Megjárta a ranglétra szinte valamennyi fokát. Ősztől az öt intézményt összefogó Általános Művelődési Központot irányítja.

Vajda Piroska

– Miért tartotta fontosnak, hogy elinduljon az igazgatói pályázaton?
– Felelősséget érzek ezért az iskoláért és valamennyi intézményért, valamint az itt élő emberekért. Kezdettől fogva itt tanítok. Úgy gondolom, hogy van már annyi rálátásom, vezetői tapasztalatom, hogy ezt a feladatot fel merjem vállalni.

– Hogyan indult a pályafutása?
– 1982-ben végeztem a Budapesti Tanítóképző Főiskolán, a községi önkormányzat ösztöndíjasaként. Gyesen voltam, amikor visszahívtak igazgató helyettesnek. Akkor még nem éreztem magamban annyi önbizalmat, hogy a volt tanáraimnak utasításokat adjak. Néhány év múlva a második felkérést viszont elfogadtam. Kilenc éven keresztül voltam igazgatóhelyettes. Szerettem csinálni, de számomra mindig a gyerekek voltak a legfontosabbak. Kezdeményezésemre jött létre a Korszerű Iskoláért Alapítvány, de 12 évvel ezelőtt az iskolaotthont is én adaptáltam intézményünkre. Pályázatom része volt az iskolaotthon megtartása, sőt kiterjesztése további osztályokra is.

– Ha már a pályázatot említi, mit emelne még ki belőle?
– Nagyon fontosnak tartom, hogy testileg-lelkileg egészséges embereket neveljünk. Mert, ha test és lélek egyensúlyban van, akkor tud az ember maximumot letenni az asztalra. Szeretném, hogy azok a gyerekek, akik innen kikerülnek, ne legyenek semmivel sem hátrányosabb helyzetben, mint a városi diákok. Épp ezért azt is tervezem, hogy a mindennapos testnevelés részeként, bevezetjük az úszásoktatást, először az alsó tagozatban. A legnagyobb vágyam, hogy azt az értéket, amit az évtizedek során létrehoztunk, megőrizzük! Ugyanakkor kutatjuk a további fejlesztési lehetőségeket. Fontosnak tartom, hogy valóban nevelő iskola legyünk, amely azon túl, hogy oktatat, megismertesse a gyerekekkel a hagyományokat, és a helytörténetet is. Fontosnak tartom, hogy folytassuk amit elődeink jól csináltak, tegyük hozzá a jó szándékunkat, a tudásunkat, tegyük hozzá, mint ÁMK az összefogásunkat. Mert, ha öt intézmény és az önkormányzat összefog, akkor azt gondolom, ez mindenképpen a falu meghatározó bázisa lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!